neděle 6. května 2007

Ztraceni 2: 9.díl: Co provedla Kate


Jack ošetřuje Sawyera, ten se v blouznění ptá, kde je Kate a pak řekne "Miluju ji". Pak se koná pohřeb Shannon, Kate ale zůstane se Sawyerem, který je stále v bezvědomí. Vypráví mu, že v džungli viděla černého hřebce. Sawyer se najednou jakoby probudí, chytí ji pod krkem a řekne "Pročs mě zabila?". Kate uteče, navrátivší Jack s Lockem najdou Sawyera na zemi a na poslední chvíli zadají kód do počítače.Jack najde Kate a vyčítá jí, že tam Sawyera tak nechala. Ta se rozbrečí a políbí Jacka. Pak zase uteče. Když se vrací do bunkru, mluví na Sawyera, jako by to byl Wayne a vyčítá mu vše, co dělal mámě a jak se na ni samotnou chlípně díval. Říká také, že je jí z něj zle a že v Sawyerovi jej pořád vidí. Sawyer se najednou probouzí a říká "Kdo je sakra Wayne?". Kate jej vyvede do džungle, kde oba znovu potkají černého hřebce. Ana-Lucia se ostatních raději straní, ani pohřbu se nezúčastnila. Jack za ní přijde pokecat a přinese jí tequilu, kterou pila na letišti v baru.V bunkru zatím Locke pustí film o Dharmě Michaelovi a Ekovi. Eko beze slova odejde, později dá Lockovi kus filmu, který jeho skupina nalezla ukrytý v knize ve druhém bunkru. Nalepí jej do původního filmu a zjistí, že jde o varování, že počítač se nesmí používat na nic jiného než zadávání kódu, zvlášť ne na pokusy o navázání komunikace, což by prý mohlo narušit integritu celého projektu nebo dokonce způsobit další nehodu. Michael vzápětí zjišťuje, že přes počítač komunikovat lze a začne s někým chatovat. Vypadá to, že je to Walt.
FLASHBACK
Postava flashbacku: KATE
Kate nechala vybouchnout dům s nevlastním otcem Waynem, který pil, a mlátil její mámu a kdo ví, co ještě (že by zneužíval Kate?), její máma ho ale milovala a všechno mu odpouštěla. Proto se o to Kate "postarala" za ni a ještě dům pojistila, aby máma byla zajištěná. Ta ji ale prozradí policii, takže ji dostihne policajt (ten, který zemřel po pádu letadla) a zatkne ji za žhářství. Při odvozu se ale objeví černý hřebec, auto se vybourá a Kate uteče.Na útěku se staví u svého otce Sama Astena, vojáka z povolání, a ptá se ho, proč jí neřekl, že Wayne je její otec. Zjistila totiž ze starých fotek a datumů, že byl ve válce v Korei ještě 4 měsíce před jejím narozenín. Otec odpověděl, že věděl, že by Wayna zabila. Takže Kate zabila vlastního otce.
ZAJÍMAVOSTI
- Jinovi jsou konečně sundána pouta, která mu zůstala na jedné ruce od 6. epizody, 1.řady seriálu .
- Ve filmu Dharmy chybí více kousků, takže nás možná čekají další překvapení.
- Manžel Katiny matky Sam Asten, který není vlastním otcem Kate, od nich odešel, nebo spíš byl odehnán Waynem, když bylo Kate 5 let.
- Michael nachází v bunkru protipožární dveře ukryté ve stropu a chránící místnost s počítačem, o jejichž účelu a funkci jim Desmond nic neřekl.
- Na vojenské stanici Katina (ne)otce se v televizi mihne Sayid, jak ho američtí vojácí odvádějí v poutech.
- Jack a Kate se v této epizodě konečně (!) políbí.
SPOJITOSTI POSTAV
- V televizi na vojenské stanici, kde pracuje otec Kate, se mihne na chvílí zatčený Sayid.
ČÍSLA - 4 8 15 16 23 42
4 - Počet měsíců, které Sam byl ve válce, zatímco se Kate narodila
CHYBY
- Když Kate v džungli potká černého koně, vpravo od něj je vidět ruka jednoho člena štábu.

Žádné komentáře: