úterý 1. května 2007

Ztraceni 2: 8.díl: Střet


Ana Lucia ze strachu, co se stane, až druhá skupina trosečníků zjistí, že zastřelila Shannon a hlavně co jí udělá Sayid, Sayida sváže a nikoho nechce pustit do tábora. Mr. Eko ale nedbá na její vyhrožování pistolí a odnese Sawyera, protože potřebuje doktora. Ostatní postupně taky odcházejí a Ana Lucia je nechá jít. Sayidovi pak řekne svůj příběh a že si vlastně zaslouží zemřít. Pak jej odváže taky, on ji ale nechá jít.Druhá skupina trosečníků si zatím užívá blažené nevědomosti a užívají si partičku golfu. Pak dorazí Mr. Eko se zraněným Sawyerem. Odnesou jej do bunkru, Jack se jej snaží zachránit a Kate o něj velmi ochotně pečuje. Když se od Mr. Eka dozvědí, že se stala nehoda a Shannon je mrtvá, chce se tam Jack vypravit se zbraní, Mr. Eko mu v tom ale zabrání. Nakonec vyráží beze zbraně.Mezitím na pláž doráží všichni ze zadní části letadla, Jin a Michael a dochází k několika šťastným shledáním, např. Jin a Sun, Bernard a Rose. Jack zase dorazí na místo nehody, kde Sayid objímá tělo Shannon. Poznává Anu Lucii, se kterou se poznal na letišti v baru. Jeho zklamaný pohled na ni je všeříkající...
FLASHBACK
Postava flashbacku: ANA LUCIA
Dozvídáme se o Aně, že pracovala jako policistka a její matka byla její nadřízená. Při jednom přepadení uvěřila podezřelému, že je jen student a chce jí ukázat průkazku, ten na ni vytáhl pistoli a postřelil ji. Po nehodě se vrací do práce jako policistka. Hned první den až nepřiměřeně vyletí na muže, který se hádá s manželkou, která drží dítě. Když policie chytí muže, co ji postřelil, řekne, že to není on. Večer si na něj počká v baru a zastřelí ho.
ZAJÍMAVOSTI
- Když Anu Lucii postřelil zločinec, byla těhotná. Po nehodě se rozešla se svým přítelem, možná jako důsledek ztráty dítěte.
- Rose se v této epizodě konečně setkává se svým manželem Bernardem.
- Francois Chau, herec, který hraje terapeuta Any-Lucii, hrál také Michaelova terapeuta v epizodě 2x03 - Orientation. Náhoda? Asi ne.
- Na konci epizody Kate říká Sawyerovi, že je "doma" - to se vztahuje k tomu, co řekl Sawyer na konci epizody 2x01 - Man of Science, Man of Faith. Když se blížili na voru zpět k ostrovu, řekl Michaelovi "No hele, jsme doma."
SPOJITOSTI POSTAV
Stejný terapeut, který pomáhá Aně-Lucii, pomáhál dříve i Michaelovi.
ČÍSLA - 4 8 15 16 23 42
8 16 - Čísla z kódového označení posádky, kde je Ana-Lucia (8-ADAM-16)
4 - Počet kulek, které zasáhly Anu-Lucii
4 - Počet měsíců rekonvalescence Any-Lucie
42 - Číslo otázky, nad kterou přemýšlí Locke
CHYBY
- Když si Ana Lucia povídá se svou matkou na policejní stanici, má stále jinak vlasy.

Žádné komentáře: