úterý 15. května 2007

Ztraceni 2: 10.díl: Žalm 23


Pan Eko se dozví, že Charlie má sošku panny Marie a donutí jej, aby ho dovedl na místo, kde ji našel. Cestou najdou ve větvích stromu padák a na zemi pan Eko najde mrtvolu kněze, ale není to jeho bratr. Cestou narazí na "příšeru" z ostrova aneb černý dým. Pan Eko neuteče a podívá se příšeře do tváře, kde zahlédne záblesky ze své minulosti. Pak jej Charlie dovede až k letadlu, v němž je tělo jeho bratra. Pan Eko si vezme zpět svůj křížek na řetízku a pověsí si jej na krk. Když se vrátí do tábora, Charlie má sbalené kufry, Claire mu přestává věrit, protože jí neřekl, že v sošce jsou drogy. Vystěhuje jej tedy z jejich obydlí, nechce, aby byl poblíž jejího syna. Pan Eko dá Charliemu u letadla novou sošku za tu, co mu na začátku rozbil. Charlie si ji jde schovat do skrýše, kde, jak se ukáže, jich má již několik z dřívějška.Michael se snaží trávit co nejvíc času v bunkru, aby mohl "chatovat" s Waltem, bere služby i za ostatní. Walt mu napíše, že je v pořádku a vypadá to, že mu chce napsat, aby přišel pro něj, když Michaela vyruší Jack, který mu chce říct, že s ním soucítí, a že jakmile to bude možné, má v plánu pomoci mu Walta hledat. Locke Michaela na jeho žádost učí střílet.Kate stříhá uzdravujícímu se Sawyerovi vlasy. Ana-Lucia žijící stranou ostatních má návštěvu - Jin jí přivede představit Sun a přinesou jí rybu. I ostatní ze zadní části letadla se pomalu zapojují do běžného života s ostatními.
FLASHBACK
Postava flashbacku: MR. EKO
Setkáváme se s panem Ekem a jeho bratrem Yemi, ještě když byli malí chlapci. Aby Eko Yemiho zachránil, je nucen zastřelit člověka a odjet se zlými muži. Vyroste a stane se jedním z nich, zatímco jeho bratr se stane knězem. Jednou potřebuje ze země pašovat drogy, které koupil a potřebuje, aby mu Yemi a církev půjčila letadlo, bratr ale odmítne. Pak jej donutí, aby jej vysvětil také na kněze a když nakládají drogy uvnitř sošek Panny Marie do letadla, bratr se mu to snaží rozmluvit a zavolá vojsko. Při přestřelce je Yemi postřelen, naložen do letadla, ale Eka zradí jeho partner a na posledni chvíli jej vyhodí z letadla.Dozvíme se více o záhadném Mr. Ekovi. Třeba proč si dal ten záhadný slib 40-denního mlčení a proč s sebou stále nosí hůl - vyrývá na ni Písmo svaté.
ZAJÍMAVOSTI
- Dozvíme se, že pan Eko má něco společného s letadlem plným drog, které na ostrově našel Boone. To je ale náhoda, že o pár let později tady pan Eko ztroskotal s jiným letadlem...
SPOJITOSTI POSTAV
- Letadlo, které nepřímo způsobilo smrt Boona, použil kdysi bratr Eko k útěku z Afriky.
ČÍSLA - 4 8 15 16 23 42
16 - Počet sošek Panny Marie v kostele, který navštívil Eko.
CHYBY
- Když Locke učí Michaela střílet, je na jedné lahvi napsané DHARAMA místo DHARMA

Žádné komentáře: