sobota 3. února 2007

World of Warcraft


World of Warcraft (WoW) je velmi populární MMORPG počítačová hra jež byla vytvořena a vydána společností Blizzard Entertainment, tato společnost také naprogramovala i předchozí díly celé série Warcraft.
Hra byla vydána k desátému výročí série Warcraft. Na rozdíl od předchozích dílů nemá World of Warcraft žádný hlavní děj. Svět WoW je nadprůměrně velký a vyznačuje se velmi rozmanitým a rozsáhlým terénem. Ve světě WoW lze jako v jiných hrách nalézt postavy, které nejsou ovládány hráčem (takzvané NPC (zkratka z angl.non-player character). Některé z nich jsou určeny k zabíjení, jiné zadávají takzvané questy, což jsou jednotlivé úkoly povětšinou likvidačního charakteru „zabij 10 těch“, ale i typu „přines toto“.
Rasy
Ve World of Warcraft je 8 ras – Taureni, Orkové, Nemrtví, Trollové, Lidé, Trpaslíci, Gnómové, Noční Elfové – přičemž první čtyři patří k Hordě, druhá čtveřice patří k Alianci. Aliance a Horda jsou dlouhodobí nepřátelé bojující mezi sebou. Každá rasa (kromě Trollů) a Gnomů má své hlavní město, jímž dominuje. Ve hře je spousta výše uvedených questů, za něž se dostávají dovednostní body (tzv. XP, zkratka z angl. Experience Points), které se dají získat zabíjením NPC. Za určitý počet XP hráč získá level (postupuje na vyšší úroveň), maximální level je 60. Na leden 2007 je však ohlášen i datadisk The Burning Crusade, kde bude maximální level dosáhovat hodnoty 70 a také se zpřístupní dvě nové rasy: Krvaví (Vysocí) Elfové a Drenaiové.
WoW také obsahuje tzv. instance, kam se chodí ve skupinách se spoluhráči. Svět World of Warcraft je velice rozlehlý. Tvoří jej 2 kontinenty: Kalimdor, ovládaný převážně Hordou a Azeroth, který je napůl obsazený lidmi a trpaslíky a napůl nemrtvými.Dalším skvělým prvkem wowu je PvP(player vs. player)kdy se hráči utkávaji v arénách(Gurubashi arena) nebo v duelech.Hráči si mohou svoji taktiku vypilovat také pri soubojich typu ctf(capture the flag)nebo AB.

Hlavní města: Lidé: Stormwind, Trpaslíci a Gnomové: Ironforge, Orkové a Trollové: Orgrimmar, Taureni: Thunder Bluff, Nemrtví: Undercity a Noční Elfové: Darnauss


Mé hodnocení hry (free server): I když Bonusweb dal této hře 100%, já jí dám méně, a to 90%,protože hra postrádá děj, a to mi trochu vadí. Na druhou stranu mě uchvacuje rozsáhlost světa a také potkávání cizích hráčů. Na druhou stranu se to může po delším hraní stát trochu stereotypní. Takže WoW je velmi dobrá hra, ale znám i lepší.

2 komentáře:

fenek řekl(a)...

"Na druhou stranu mě uchvacuje rozsáhlost světa a také potkávání cizích hráčů. Na druhou stranu se to může po delším hraní stát trochu stereotypní." Máš tam dvakrát po sobě napsanou frázi "na druhou stranu". Nejen, že to zní slohově škaredě, ale ani matematicky to není úplně "košer". Protože na druhou stranu tě uchvacuje...a na druhou stranu se to může stát po delším hraní...To znamená, že "po delším hraní..." je druhá strana druhé strany a to děla celkově čtvrtou stranu.

Anonymní řekl(a)...

Podle free serveru WoW nemuzes hodnotit. To je uplne jina hra. A ma dej, kdyz nejsi linej cist obsah questu. Stereotyp ... vzhledem k PvP je zabava porad :-)