čtvrtek 22. února 2007

Peregrin Bral



Jméno: Peregrin Bral
Další jména: Pipin, Pip, Strážce Citadely
Rasa: Hobit
Původ: Kraj
Datum narození: 2990 Třetího věku
Datum úmrtí: 64 Čtvrtého věku, Gondor
Zbraň: meč
Matka: Rosana Stránská
Otec: Paladin Bral II.
Sourozenci: 0
Děti: 1
Pipin je nejmladším členem celého Společenstva, není dokonce jako hobit ani dospělý. Ze začátku je také nejmenší z hobitů ze Společenstva. Se svým bratrancem Smíškem jsou nejlepší přátelé. Pipin je také velmi veselý a někdy může působit nezkušeně a dětinsky.
V Roklince se společně se Smíškem přidá ke Společenstvu.
V dolech Moria to byl Pipin, který přilákal skřety a Balroga, když shodil pozůstatky mrtvého trpaslíka do studny.
Společně se Smíškem jsou zajati Sarumanovými skuruty a vlečeni do Železného pasu.
Pipin ale dostane nápad a shodí na zem elfí sponu, kterou dostal v Lórienu. Poté ji najdou Aragorn, Legolas a Gimli a mají naději, že hobiti ještě žijí.
V Železném pase Pipin najde Palantír, který z věže shodí Gríma Červivec. Pipina velice zajímá, co ten Palantír je a tak jej v noci vezme Gandalfovi a zadívá se do něj. Začne k němu promlouvat Sauron a snaží se od něj vyzvědět informace. Pipin naštěstí nic neřekne a Gandalf ho bere do Minas Tirith, do města, které Pipin v Palantíru viděl hořet.
Tady nabídne své služby Denéthorovi, správci trůnu, jako odčinění Boromirovy smrti, který hobity bránil u Amon Henu. Denéthor přijme jeho služby a jmenuje ho Strážcem Citadely.
Když se vrátí polomrtvý Faramir a Denéthor ho chce upálit, Pipin ho zachrání společně s Gandalfem a Faramir přežije.

Poté Pipin vyráží se svými přáteli k Černé bráně. Pipina skolí trol, ale trpaslík Gimli ho vytáhne a zachrání ho. Po uzdravení je králem Elessarem pasován na rytíře.
Když se vrátí do Kraje, tak se roku 6 Čtvrtého věku ožení s o 4 roky starší Diamantou z Dlouhé stráně a mají spolu jediného syna faramira, který se později ožení se Samovou dcerou Zlatovláskou.
Roku 13 Čtvrtého věku je jmenován Velkým Bralem a vladykou. Vladykou je po celých 50 let, poté však společně se Smíškem odjíždějí do Rohanu a Gondoru, kde v poklidu dožijí.
Roku 64 Čtvrtého věku Peregrin umírá a je se Smíškem pohřben v hrobce králů Rath Dínen.
Herec: Billy Boyd





Žádné komentáře: