pondělí 23. dubna 2007

Ztraceni 2: 7.díl: Těch druhých 48 dní


Je nám odhaleno, jak prvních 48 dní na ostrově prožívala druhá skupina trosečníků, ti ze zadní části letadla. Epizoda začíná idylickým záběrem na pláž a moře. Náhle vidíme padat do vody zadní část letadla spolu s dalšími troskami. Potom vidíme jednotlivé cestující, některé v šoku na pláži, jiné snažící se zoufale dostat z vody, další snažící se pomáhat.Ana-Lucia zachraňuje holčičku Emmu a slibuje jí, že ji brzo vrátí k mamince, která má čekat v L.A. Z džungle vybíhá muž a volá, že je někdo na stromě. Ana-Lucia s ním běží zpět a pomáhá dolů ze stromu Bernardovi. Eko vynáší z vody mrtvé. Bernard se ptá, jestli mezi nimi nebyla afro-američanka, hledá svoji ženu, neví, co se s ní stalo.První útok těch druhých přichází hned první noci, kdy je vzbudí zvuk boje. Najdou Eka, držícího kámen a od krve, sklánějícího se nad dvěma těly. Mrtvoly u sebe nic nemají a jsou bosé, trosečníci usoudí, že museli být na ostrově dříve než oni. Ačkoli Eko se ubránil, Ti druzí odvedli 3 další. Eko od té chvíle nemluví a vytvoří si hůl. Když 12. dne v noci odvedou Ti druzí 9 dalších, včetně obou dětí, Ana-Lucia u jednoho z nich nachází jmenný seznam těch, které odvedli a usoudí, že mezi sebou mají zvěda. Vše ukazuje na Nathana, který tráví dost času sám v džungli. Mezitím se trosečníci vydávají do džungle ve snaze najít bezpečnější místo. Tam Ana-Lucia vykope díru a do té Nathana uvrhne ve snaze přimět ho mluvit, kde jsou Ti druzí a děti. Když ho po několika dnech Goodwin pustí ven, aby ho vzápětí zabil, zjistíme, že Nathan tím zvěděm nebyl.Skupina jde dál a najdou bunkr s logem Dharma a uvnitř vysílačku. Ana-Lucia a Goodwin se vydávají na kopec, aby měli lepší signál a Ana začne se Goodwina začne vyptávat až k tomu, jak to, že prvního dne vyběhl z džungle tak brzo po pádu letadla a ani nebyl mokrý. Postupně odhalí Goodwina jako jednoho z Těch druhých a ten prozrazuje, že si berou jen "dobré lidi", fyzicky zdatné lidi a děti. Poté dojde k boji a Ana Goodwina zabije a vrací se do bunkru. Poté o samotě u řeky poprvé od nehody propuká v pláč, když zjistí, že ji pozoruje Eko. Ten začne mluvit a říká, že vše bude v pořádku. Na otázku jaktože mluví říká, že uplynulo 40 dní.Pak se několika střihy dostáváme do současnosti. Trosečníci se vysílačkou dovolají Boonovi, jemuž Bernard odpovídá "To MY jsme přeživší z letu 815". Jin je vyplaven na břeh, pak se objeví Michal a Sawyer, jsou vhozeni do díry (té samé, co v ní byl Nathan), Ti druzí seberou Cindy a nakonec se odehraje osudové setkání v džungli se Shannon, které skončí smrtelným výstřelem...


ZAJÍMAVOSTI
- Goodwin prozradí Aně-Lucii, že Ti druzí si berou lidi, co jsou v dobré fyzické kondici. Je možné, že Ti druzí si berou děti a lidi v dobré fyzické kondici ve snaze vytvořit „dokonalou„ společnost.
- 41. den ti ze zadní části letadla přijímají Boonovo vysílání, na které odpovídají.
- Malý chlapec, kterého odvedou Ti druzí, má medvídka, kterého jsme viděli u Těch druhých v epizodě 206. Takže lze předpokládat, že stále žije.
- Ana-Lucia nachází armádní kapesní nůž, o němž říká, že je nejméně 20 let starý. To přináší otázku, jak moc se vyzná v armádních zbraních a jak tyto vědomosti získala. A jak se armádní nůž dostal do rukou Těch druhých?
- Vypadá to, že Shannon doklopýtala vstříc svému osudu z rukou Any-Lucii ve stejnou chvíli, kdy ti ze zadní části letadla zaslechli šepot. Tím pádem byli dezorientovaní a zmatení a dalo by se pochopit, proč Ana-Lucia udělala tu fatální chybu, že tak zbrkle vystřelila.
- Nyní již víme, že Ti druzí nejsou všemocní. Věděli jsme již, že Ethan zemřel poté, co ho Charlie střelil, ale nevěděli jsme jistě, že byl jeden z nich. Doposud se mohlo zdát, že mají schopnosti asi jako ninjové a jsou téměř neporazitelní. Ale Eko se ubránil dvěma z nich holýma rukama a Ana-Lucia dalšímu při souboji jeden na jednoho. Proč se jich tedy tolik bát?
- Ačkoli jsou v titulcích, Matthew Fox (Jack), Evangeline Lily (Kate), Emilie de Ravin (Claire), Terry O´Quinn (Locke), Yunjim Kim (Sun), Jorge Garcia (Hurley) a Dominic Monaghan (Charlie) se v této epizodě neobjevili.
- Josh Holloway (Sawyer), Daniel Dae Kim (Jin), Harold Perrineau Jr. (Michael), Naveen Andrews (Sayid) a Maggie Grace (Shannon) se sice na konci krátce objeví, ale všechno jsou to záběry z předchozích epizod.


ČÍSLA - 4 8 15 16 23 42
4 - Počet dní, které drží Ana-Lucia v zajetí Nathana


CHYBY
- Letuška Cindy před pádem pronásledovala Charlieho dopředu na záchody, ale najednou ji vidíme mezi lidmi v zadní části. To samé se týká Bernarda, který byl před pádem vzadu na záchodech a po pádu visel na stromě připoutaný k sedadlu.


Převzato z: www.lost.cz

Žádné komentáře: